KDU.breadcrumbs.homeAktuality 52. Lidový ples je za námi

52. Lidový ples je za námi

Přidáno 22. 8. 2021
Lidový ples
V sobotu 8. února 2020 se uskutečnil v pořadí již 52. Lidový ples v České Třebové, který se po dlouhé době nejistoty, (zaviněné nejasnou budoucností Národního domu spojenou s neujasněnými změnami provozovatele), nakonec opět konal v jeho prostorách.

Celý ples slavnostně zahájili předseda místní organizace KDU-ČSL a radní města pan Martin Voleský společně se starostkou města paní Magdalénou Peterkovou.  Nebyli to však jen tyto známé osobnosti, které jsme mohli na plese potkat. Svou návštěvou ples poctil také senátor Petr Šilar a z rodinné dovolené přijel vicehejtman Pardubického kraje Roman Línek, který si Lidový ples v České Třebové nemohl nechat ujít. V jednu chvíli se tak na podiu sešli čtyři kandidáti do letošních krajských voleb, kteří budou hájit barvy Koalice pro Pardubický kraj a společně předali výtěžek loňského plesu na pomoc Verunce Šrámkové. Po VIP se už slova ujal pan Jiří Holý, který nás pak provázel (téměř) celým zbytkem plesu a své role se zhostil na výbornou.

I letos si na našem plese přišli na své milovníci různých stylů hudebních i tanečních. Celým večerem provázel hosty plesu v hlavním sále taneční orchestr Combo 2 z nedaleké Litomyšle a ani milovníci cimbálové muziky nebyli o nic ochuzeni. K jejich spokojenosti hrála ve druhém patře cimbálová muzika Donava.  Pro pasivní milovníky tance pak byla zpestřením tři předtančení - dvě v podání ČESKÉ BESEDY LUKAVICE a jedno od českotřebovské streetdancové taneční skupiny Lets Do This. Kdo chtěl mít na dnešní večer upomínku nebo alibi, mohl si ve fotokoutku nechat vyhotovit důstojnou i rozvernou fotografii.

I letos čekala na účastníky plesu bohatá tombola. Kromě již tradiční uzené kýty od senátora P. Šilara se mohli hosté těšit na další hodnotné ceny, např. zájezd pro dvě osoby do Bruselu, pobytové poukazy či kávovar. Napětí a drama spojené s losováním velké tomboly pomohl svým smyslem pro humor odlehčit europoslanec Tomáš Zdechovský, který na ples zavítal o něco později.

Velké poděkování patří všem, kteří se na přípravách plesu podíleli, zejména členům MO KDU-ČSL a Koalice pro Českou Třebovou. Za podporu děkujeme také Koalici pro Pardubický kraj a všem sponzorům. Věřím, že mohu za organizační tým říci, že nám bylo potěšením a ctí vás přivítat a těšíme se na viděnou na našich dalších akcích.

Martin Voleský
Předseda MO KDU-ČSL